Toernooien

Vanaf de periode april t/m oktober wordt elke maand een wedstrijd gehouden voor de contribuanten van Stichting Arbor Golf. Deze wedstrijd vindt plaats op elke 2de zaterdag van de maand op de Golfbaan Echt-Susteren.

> lees verder

Nieuwsarchief

Golfinstructie voor in de winter...
Bekijk hier hoe u beter golft onder winterse omstandigheden:&n...
01-02-2018 | categorie nieuws

Golfregels toegankelijker maken...
Golf toegankelijk maken. De NGF heeft de golfregels aangepast ...
07-07-2017 | categorie nieuws
foto_01 foto_02 foto_03

Leren golfen

Golf is vrij toegankelijk voor iedereen. Als je wilt leren golfen, dan ben je welkom op vrijwel alle golfbanen. Zij staan open voor mensen die een paar ballen willen slaan op de oefenbaan (driving range) of voor het nemen van een kennismakingsles. Je kunt bij de eerste lessen golfstokken huren of lenen.

Wat is een golfclinic?

Veel mensen maken kennis met golf via een zogenaamde clinic. Hierbij wordt in een groep een aantal oefeningen gedaan op de driving range, de putting green en in de bunker. Dit is een leuke manier om er achter te komen of golf iets voor je is.

Wat is een kennismakingsles?

De meeste banen bieden regelmatig kennismakingslessen aan. Dat kunnen (gratis) groepslessen zijn of individuele lessen tegen gereduceerd tarief. Hierin komen de belangrijkste onderdelen van het spel aan bod. Ook kun je dan kennismaken met een leraar van wie je eventueel les wilt hebben.

Waar kan ik golflessen volgen?

Als je hebt besloten dat je echt wilt leren golfen, dan kun je op zoek gaan naar een geschikte golfleraar, ook wel golfprofessional of pro genoemd. Vaak zijn er meerdere leraren aanwezig of is er een golfschool. Probeer in een gesprek of in de les te achterhalen met welke leraar het klikt. Dat is belangrijk om jouw plezier in golf te vergroten. De lessen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.
Home  • Disclaimer © 2013 Stichting Arbor Golf