Toernooien

Vanaf de periode april t/m oktober wordt elke maand een wedstrijd gehouden voor de contribuanten van Stichting Arbor Golf. Deze wedstrijd vindt plaats op elke 2de zaterdag van de maand op de Golfbaan Echt-Susteren.

> lees verder

Nieuwsarchief

Golfinstructie voor in de winter...
Bekijk hier hoe u beter golft onder winterse omstandigheden:&n...
01-02-2018 | categorie nieuws

Golfregels toegankelijker maken...
Golf toegankelijk maken. De NGF heeft de golfregels aangepast ...
07-07-2017 | categorie nieuws
foto_01 foto_02 foto_03

Nieuws

Op 1 maart 2021 wordt in Nederland afgestapt van de EGA-handicap en stappen we over naar het WHS, het World Handicap Systeem. Er komt dus één wereldwijd handicap-systeem, wat overal gelijk zal zijn.

Dit transitie gaat echter gepaard met een hoop vragen van gebruikers en golfclubs. Want hoe gaat die overgang in de praktijk en welke problemen kunnen er ontstaan?

Je handicap verandert

Een wereldwijd systeem klink natuurlijk heel interessant voor golfers, maar die overgang gaat niet zonder slag of stoot. Doordat de systemen allebei een andere berekening hanteren, kan die overgang gevolgen hebben voor de handicap van golfers. Golfers die nu dezelfde EGA-handicap hebben, kunnen daardoor straks opeens een verschillende WHS-handicap hebben. Het is dus logisch dat er hierover veel vragen zijn bij golfers en golfclubs.

De nieuwe WHS_handicap voor golfers wordt berekend op basis van alle golfkaarten die in het verleden zijn gespeeld en die in de database zitten van de NGF (Nationale Golf Federatie). Maar daarbij doet er zich een probleem voor. Niet alle gespeelde kaarten zitten namelijk in dat systeem.

Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Een storing, baancombinaties die niet bekend zijn (bijvoorbeeld het spelen van twee keer de eerste negen holes), buitenlandse totaalscores die niet naar de NGF doorgezet kunnen worden of een club die de koppeling nog niet wilde maken. Er zijn allerlei redenen waarom die kaarten niet in het bezit zijn van de NGF.

Het berekenen van de nieuwe handicap

De clubs die met de software werken van de NGF, hebben een hoop kaarten waarvan sommigen niet bekend zijn bij de NGF. En andersom heeft de NGF kaarten die niet bekend zijn bij de clubs. In veel gevallen berekenen zij dus een nieuwe handicap op basis van niet-volledige informatie. De angst leeft bij een heleboel golfers, en terecht, dat de WHS-handicap wordt berekend met te weinig kaarten.

Daardoor kan de NGF de WHS-handicap niet exact berekenen. Doordat veel gegevens ontbreken, kan het dus zijn dat de nieuwe WHS-score behoorlijk afwijkt van de oude handicap van golfers en uiteraard willen zij dat niet.

Home  • Disclaimer © 2013 Stichting Arbor Golf