Toernooien

Vanaf de periode april t/m oktober wordt elke maand een wedstrijd gehouden voor de contribuanten van Stichting Arbor Golf. Deze wedstrijd vindt plaats op elke 2de zaterdag van de maand op de Golfbaan Echt-Susteren.

> lees verder

Nieuwsarchief

Golfinstructie voor in de winter...
Bekijk hier hoe u beter golft onder winterse omstandigheden:&n...
01-02-2018 | categorie nieuws

Golfregels toegankelijker maken...
Golf toegankelijk maken. De NGF heeft de golfregels aangepast ...
07-07-2017 | categorie nieuws
foto_01 foto_02 foto_03

Golfregels

In golf ben je je eigen scheidsrechter. Een goede kennis van de relevante golfregels is dus belangrijk. De meeste regels dienen ervoor om als er iets afwijkends gebeurt, het spel zo eerlijk mogelijk te kunnen voortzetten. Fairplay staat in de golfsport hoog in het vaandel. Als je jezelf eenmaal de regels eigen hebt gemaakt, zal blijken dat je in vrijwel elke situatie de beste en eerlijkste keuze kunt maken hoe je moet handelen in de geest vanhet spel.

Wanneer mag ik zonder een strafslag een golfbal droppen?

Er zijn situaties waarin je terechtkomt waar je eigenlijk geen 'schuld' aan hebt. De regels helpen je dan om correct te handelen. Jouw bal kan bijvoorbeeld tegen een bankje of een schuilhut aanliggen (een vast obstakel) of in een molshoop of konijnenhol terechtkomen (abnormale terreinomstandigheden). In deze gevallen mag de bal zonder strafslag op een plaats worden gedropt (laten vallen) waar je wel vrij kunt slaan.

Wanneer krijg ik 1 strafslag?

Soms kun je niet verder spelen als een bal in een situatie terechtkomt die wel door jezelf veroorzaakt is. De regels geven je dan de mogelijkheid om verder te spelen. Het kan gebeuren dat je jouw bal kwijtraakt (verloren bal) of dat de bal buiten de baan terechtkomt. Je kunt dan teruggaan naar de plaats waar je het laatst geslagen hebt en het spel met 1 strafslag voortzetten.

Als jouw bal onspeelbaar ligt tegen een boom of struik kun je deze niet slaan. Je mag dan droppen met 1 strafslag. Als een bal in een waterhindernis terechtkomt, mag je een andere bal droppen volgens de waterhindernisregel. Helaas kost ook dit 1 strafslag.

Wanneer krijg ik 2 strafslagen?

Er is nog een categorie straffen als je min of meer opzettelijk de regels overtreedt. Hiervoor worden 2 strafslagen gegeven en in wedstrijdsituaties kun je zelfs gediskwalificeerd worden.

Home  • Disclaimer © 2013 Stichting Arbor Golf